FLEVO-KLASSIEKERS.NL

Een ZEER Actieve oldtimerclub

 AGENDA     Vooraf aanmelden  tel. 0320-249507.   


LET OP! 

LEDENVERGADERING IS OP 22 MAART 2018


 LET OP ! Ledenvergadering op 22 MAART

(Dus niet zoals eerder aangegeven op de 15 e) Donderdag 22 maart Ledenvergadering

In MFC 'het Rietveld’, Ring 19 in Nagele. Aanvang 20.00 uur 

Vast punt in het jaar: de ledenvergadering. De agenda vindt u elders in dit blad. 

Zondag 1 april  Paasrit

Naar Noord-Holland.  We verzamelen vanaf 10.30 uur bij Checkpoint Charlie, Halverwege de dijk naar Enkhuizen, Trintelhaven 1,  8242 PZ Lelystad.

Onze traditionele Paasrit op eerste paasdag. Dit keer naar Noord-Holland. We starten halverwege de dijk naar Enkhuizen en eindigen aan het eind van middag in of nabij Flevoland. De prijsuitreiking is rond half vijf.  

Donderdag 19 april  Privé Peugeot collectie van Piet en Klaas Kostelijk

Om 19:30 uur zijn we welkom aan de Industrieweg 62a, 8255 PC in Swifterbant.

Klaas is voorzitter van de Association Peugeot Hollande en met vader Piet bezit hij diverse Peugeots. Peugeot maakte meer dan alleen auto’s, ook daar zijn voorbeel-den van aanwezig. Een goede gelegenheid om meer over dit mooie merk te leren.

Vrijdag 27 april  Koningsdag Emmeloord

Aanmelden bij Nico v.d.Voort: 06-53392997 vandervoort49@kpnmail.nl

We brengen de gedecoreerden van de Noordoostpolder op de ochtend van Koningsdag in optocht naar de Deel. 

Nico van der Voort coördineert. Meld u aan en geef aan hoeveel plaatsen uw auto heeft. De exacte tijden en plaatsen krijgt u dan een week van tevoren te horen.   

Za 28 april Tulpenrit met cliënten Caritas Urk

We worden om 12.30 uur verwacht aan de Richel 4 op Urk.  Meld u vooraf aan en laat weten hoeveel plaatsen u beschikbaar hebt voor onze gasten. We zijn op zoek naar ongeveer 30 plaatsen

De cliënten van Caritas, (deelnemers van Philadelphia en ‘s Heerenloo en de mensen met een beperking die nog thuis wonen) bieden ons een door hun verzorgde lunch aan. Rond 13.30 nemen we ze mee om een flink deel van de Tulpenroute te rijden, met een tussenstop bij de Tulpenpluktuin en gelegenheid om onderweg nog wat foto's te maken van de mensen, de tulpen en de auto's. Rond vier uur keren we terug op het adres op Urk en drinken nog wat. 

Zondag 29 april  Aviodrome: 

‘Brute Kracht – Planes & Cars’ 

U bent vanaf 10 uur welkom en wordt  geacht te blijven tot 17.00 uur zodat iedereen uw klassieker kan bewonderen.    Aanmelden bij Lars Janssen van het Aviodrome. l.janssen@aviodrome.nl  of telefonisch: 0320-289848

Brute kracht wordt het hele weekend gehouden. Wij doen mee op zondag. Een mooie kans om andere klassiekerliefheb-bers tegen te komen en om met uw medepassagiers het Aviodrome te bezoeken. We zijn te gast en worden voorzien van koffie en een lunchpakket. Zie ook blz 4. en www.aviodrome.nl

Za 12 mei Oldtimerfestival Vollenhove

De dag begint om 10.00 uur op Vakantiepark 't Akkertien, Noordwal 3  in Vollenhove en duurt tot 17.00 uur

Een festival met van alles te doen. We maken in de loop van de dag een rondrit door de omgeving  -uitgezet door Stefanie en Bert Rosink. Deelnemers krijgen een lunchpakket met twee consumptiebonnen en een aandenken per auto. Er is een braderie, rommelmarkt, optreden van diverse koren en een show van oude tractoren en auto’s etc. www.akkertien.nl 

Do. 17 mei Bezoek Valkema in Kuinre  

We worden om 19.30 uur verwacht bij het  bedrijfspand van Valkema Oldtimers, aan De Werf 12 in Kuinre. (0527-201816)

Hendrik Valkema heeft een collectie klassiekers en doet vooral reparatie aan auto’s van vóór 1930. Hij maakt er ook onderdelen voor. We gaan op bezoek. Na afloop drinken we wat bij de WipKip. 

Zondag 27 mei TURF 2018 - 10 jaar TURF

Aankomst om 11.30 uur bij Triade aan de Schoener 40-06 , 8243 XD in Lelystad. Een feestelijke middag tot 15.00 uur.  Vooraf aanmelden bij Nico Krap via de mail : nicokrap@gmail.com geef uw voor- en achternaam door en automerk, kenteken, aantal beschikbare zitplaatsen en uw mailadres. Zie ook blz. 4.

Tien jaar TURF, anders dan andere keren, geen grote rit maar een feestelijke middag met diverse activiteiten, onder andere onze  actie: het rijden van korte ritjes van 15 tot 20 minuten met cliënten van TriAde.

Za. 2 juni "Mini, kunst en ooievaarsrit"

We starten om 12:00 uur bij MFC 'het Rietveld', Ring 19 in Nagele en rijden naar kasteel Havixhorst, Schiphorsterweg 34-36 7966 AC De Schiphorst (bij Meppel). Om 14:45 uur vertrekken we naar Cooperworld Classics Industrieweg 30  7949 AK Rogat.  daar komen we rond 15.00 uur aan

Van Nagele rijden we in ca. 1,5 uur naar kasteel Havixhorst. Hier is de beeldentuin gratis toegankelijk, via een  wandeling komen we bij Ooievaars buitenstation 'De Lokkerij'  waar een beheerder uitleg geeft over de herintroductie van de ooievaar. Bijdrage 2 euro p.p. Er nestelen diverse ooievaars waarvan sommige dan reeds jongen hebben. Om 14:45 uur gaan we naar Cooperworld Classics in Rogat. Hans en zoon Jim van Tartwijk handelen al 12 jaar in Mini's en Engelse classics. De koffie en Engelse thee staan klaar evenals  diverse leuke klassiekers om te bewonderen.

Zondag 17 juni  Oldtimerdag Lelystad

Als gebruikelijk in Lelystad nabij Bataviastad, wie meedoet kan vanaf 8 uur het terrein op. Wie niet  meedoet komt kijken en dat kan de hele dag.

De Lelystadse Oldtimerdag is een begrip in klassiekerminnend Nederland. Honderden klassiekers van voor 1971. Een rijdend museum. We doen ons best om de club te laten zien, hopelijk staan we wat bij elkaar.

Donderdag 21 juni Stedenbezoek Lemmer

Verzamelen om 19.00 uur op de Deel in Emmeloord. We rijden naar Lemmer. Daar komen we rond half acht aan. We parkeren op parkeerterrein Bantegastraat/ Lijnbaan bij de supermarkt. 

We krijgen een rondleiding van VVV-gidsen die ons alles vertellen over dit interessante Friese stadje. Na afloop drinken we wat in een plaatselijk café of restaurant.

Zaterdag 30 juni  Friese rit

We verzamelen om 11 uur bij het Van der Valk hotel in Emmeloord, Het Hooiveld 9 8302AE Emmeloord.

We rijden een mooie rit door Friesland met een passende tussenstop. Meer bijzonder-heden in de volgende Flevoklassieker

En verder in voorbereiding:

Donderdag 19 juli Zomeravondrit

Zaterdag 11 augustus  Cars & Coffee bij Hofman in Leek met toeristische rit terug

Donderdag 16 augustus Zomeravondrit

Zondag 2 september Najaarsrit

Donderdag 20 september Clubavond

Zaterdag 29 september Taxatiedag
 


 


 
  

 


 
  


 

  

 


 

 


 

 

 

FK 82.pdf (10.42MB)
FK 82.pdf (10.42MB)